All in one wasbare luiers

all in one wasbare luiers

All in one wasbare luiers

All in one wasbare luiers (AIO) zijn luiers die het meest lijken op wegwerpluiers. Ze bestaan uit één stuk, waardoor ze makkelijk aan en uit gaan. De luiers bestaan uit een vocht opnemende binnenkant en een waterdichte buitenkant. Je kunt hem vaak verstellen met knoopjes of klittenband, zodat ie de hele luierperiode mee gaat. 

In de All in one luier leg je alleen nog een inlegvelletje om de ontlasting op te vangen. Als je kindje gepoept heeft haal je hem eruit en stop je hem in de prullenbak. Anders kun je het inlegvelletje gewoon meewassen in de wasmachine en hergebruiken. 

Er zijn verschillende luiermerken die All in one luiers aanbieden. Wij bieden het merk Tots Bots Easyfit Star aan, omdat hun luiers zeer goed worden beoordeeld door ouders en bovendien gaan ze de hele luierperiode mee. Wel zo makkelijk! 

Voordelen en nadelen AIO

Makkelijk aan te doen

Het grootste voordeel van de All in one luiers is dat ze makkelijk aan- en uit te doen zijn. Ze lijken op wegwerpluiers en iedereen begrijpt daarom direct hoe ze werken. Dit maken het zeer geschikte luiers om bijvoorbeeld mee te geven aan oma en opa, het KDV of voor onderweg. Omdat ze zo makkelijk aan en uit te doen zijn, zijn ze ook erg handig als je kindje zindelijk aan het worden is. 

Korte droogtijd

De All in one luiers van Tots Bots Easyfit Star kúnnen in de droger, maar we merken dat ouders die veel met duurzaamheid bezig zijn ze vaak liever uithangen dan in de droger drogen. Daarom is het belangrijk te vermelden dat deze luiers in ongeveer 24 uur droog zijn als je ze uithangt (buiten in het zonnetje natuurlijk nog sneller). Dit is een stukje korter dan de binnenbroekjes van het tweedelige systeem. 

Meer kans op doorlekken

Een nadeel van de All in one wasbare luiers is dat ze sneller doorlekken dan de meeste andere luiersystemen. Als je kindje dus in één keer heel veel plast, dan heb je kans dat de luiers doorlekt. Goed om te weten is dat ze dus vaker verschoond moeten worden dan andere luiers, ongeveer elke 2-3 uur. Ze zijn dan ook niet geschikt voor de nachten. 

Hoe gaat een All in one luier aan?

In de uitleg van onze ‘On the road pakket’ links zie je hoe je een wasbare All in one luier om doet bij je kindje. 

Deze All in one luiers hebben knoopjes om de luier te verstellen, afhankelijk van hoe groot of klein je kindje is. Met klittenband maak je hem om het buikje van je kindje vast.

Zorg dat de luier goed aansluit bij de beentjes, hier mogen dus geen kieren zitten. Je kunt de luier een beetje in de liesjes duwen, er mogen geen rode striemen ontstaan. Zorg dat de luier aansluit bij het buikje, maar niet te strak. Het inlegvel mag de binnenluier helemaal bedekken. Heb je nog vragen? Dan kun je ons altijd een mailtje sturen, we helpen je graag!

Bestel hier onze All in one luiers