Luiers met een tweedelig luiersysteem bestaan, zoals de naam al zegt, uit twee delen. Die koop je ook eigenlijk altijd apart. Ze bestaan uit een binnen broekje en een overbroekje. Het binnen broekje is het gedeelte dat absorbeert, en het overbroekje zorgt dat het natte binnenbroekje niet in aanraking komt met de kleding. Dit systeem werkt goed bij vrijwel alle kindjes.

Het All in one systeem is eigenlijk ook al verklapt in de naam: deze luiers bestaan uit 1 geheel. Het overbroekje zit als het ware vastgenaaid aan het binnen broekje. Hierdoor lijkt deze luier het meest op een wegwerpluier en gaat ie het makkelijkste aan en uit. In de praktijk moet deze luier vaker verschoond worden dan een luier met het tweedelige systeem. 

Dat is afhankelijk van het systeem dat je gebruikt (een tweedelige luier droogt wat minder snel dan een all in one luier), of je een droger gebruikt, hoe oud je kindje is etc. Maar gemiddeld kun je er vanuit gaan dat je vanaf 20 luiers klaar bent om fulltime wasbaar te luieren. 

Alle luiers die wij aanbieden zijn op verschillende manieren verstelbaar, zodat ze in principe de hele luierperiode meegaan. Ze zijn vanaf ongeveer 4 kilo t/m 15 kilo geschikt. Het kan dus zijn dat de eerste weken van je kindje de luier nog iets te groot is of dat het een behoorlijk dik pak is, dat is afhankelijk van het geboortegewicht van je kindje. 

Er zijn ook wel speciale newborn luiers, maar die gaan maar zo kort mee dat wij het de investering niet waard vinden en ze daarom niet aanbieden in onze shop. 

Het aanschaffen van wasbare luiers lijkt soms duurder dan wegwerpluiers. Maar vergeet niet, de wasbare luiers schaf je maar één keer aan. Als je wasbare luiers gebruikt, bespaar je ongeveer 5 wegwerpluiers per dag. Dat zijn zo’n 150 luiers per maand, goed voor z0’n 22 kilo afval. 

De kosten van wegpwerpluiers zijn  afhankelijk van de manier waarop je ze gebruikt. Welk merk wegwerpluier je kiest en het aantal keer verschonen hebben bijvoorbeeld invloed op de kosten.

 

Wasbare luiers zijn echter goedkoper. Bij gemiddeld gebruik scheelt het ongeveer 450 euro per kind (bron: Milieucentraal). Kindjes in wasbare luiers zijn vaak eerder zindelijk. Zo kun je zelfs nog meer per kindje besparen. 

  • De luierzak met luiers kieper je leeg in de wasmachine. De luierzak kun je meewassen.
  • Je kunt de luiers het beste eerst kort voorwassen met wat waspoeder.
  • Vervolgens draai je een normale was op 60 graden met wat meer waspoeder dan je normaal gebruikt. Zorg ervoor dat de trommel niet te vol zit.
  • Je kunt na de voorwas eventueel andere 60 graden was meewassen (zoals de meeste babykleding). 
  • Je kunt de luiers uithangen of in de droger doen

Kijk voor meer informatie naar onze wasinstructies.

Als je een pakket aanschaft kun je op de afrekenpagina onderaan in de bestelnotities je voorkeur aangeven.

Je kunt specifieke luiers doorgeven, een specifiek merk, of bijvoorbeeld het geslacht van je kindje als je wat meer roze of blauw in het pakket wilt. 

 

Dit is echter geen garantie dat we kunnen voldoen aan je vraag; het is afhankelijk van wat we op het moment van inpakken op voorraad hebben.