Tweedelige wasbare luiers

Tweedelige wasbare luier

Tweedelige wasbare luiers

Het tweedelige wasbare luier systeem bestaat, hoe kan het ook anders, altijd uit twee delen: een binnenluier en een overbroekje. De binnenluier is een voorgevormde luier (lijkt wat betreft vorm op een wegwerpluier) die vocht opnemend. Het is dus het absorberende gedeelte. Het overbroekje is waterdicht. Zodat als de binnenluier nat is, de romper en kleding niet nat worden. 

In de binnenluier leg je alleen nog een inlegvelletje om de ontlasting op te vangen. Als je kindje gepoept heeft haal je hem eruit en stop je hem in de prullenbak. Anders kun je het inlegvelletje gewoon meewassen in de wasmachine en hergebruiken. 

Er zijn verschillende luiermerken die Tweedelige wasbare luiers aanbieden. Wij bieden het merk Petit Lulu aan, omdat hun luiers zeer goed worden beoordeeld door ouders en bovendien gaan ze de hele luierperiode mee. Wel zo makkelijk! 

Hoe gaat een Tweedelige luier aan?

In de uitleg van onze ‘Alles in 1 Startpakket’ links kun je zien hoe de luiers aangaan bij je kindje en hoe je je kindje verschoont. 

Zowel het binnenbroekje als het overbroekje kun je verstellen met de knoopjes aan de voorkant. Dat is op het begin even passen en meten, om te zien wat de juiste maat is voor jouw kindje. Zorg daarnaast dat de luiers goed aansluiten bij de beentjes. Je kunt ze eventueel een beetje in de liesjes duwen, dat zit comfortabeler. 

Het binnenbroekje moet goed aansluiten op het buikje (niet te strak), en tussen het overbroekje en het binnenbroekje mogen bij de buik 2 vingers passen. Iets losser dus. Zorg ook dat het overbroekje helemaal over het binnenbroekje zit. Even oefenen misschien, maar dat heb je na een paar keer in de vingers! 

Voordelen en nadelen Tweedelige luiers

Overbroekjes meerdere keren gebruiken

De overbroekjes van tweedelige luiers hoef je niet na elk gebruik te wassen. Tweedelige luiers bestaan uit een binnenbroekje en een overbroekje. Omdat vaak alleen het binnenbroekje nat wordt, kun je het overbroekje meerdere malen achter elkaar gebruiken, terwijl je het binnenbroekje na elke verschoning in de waszak stopt. Zo heb je niet zoveel overbroekjes nodig, en is het systeem goedkoper dan veel andere luiers.

Beste absorptie, zeer lekvrij

De tweedelige wasbare luiers absorberen het beste ten opzichte van de andere wasbare luiersystemen. In het binnenbroekje zit ook nog een inlegger vastgeklikt (die kan er ook uit), waardoor de voorgevormde binnenbroekjes erg veel kunnen absorberen. Deze luiers zijn dus ook voor kindjes die veel plassen geschikt. Ook zijn de luiers voor de meeste kinderen geschikt voor de nacht, je bent dus in één keer klaar! 

Wat dikker pakket

Een nadeel van tweedelige wasbare luiers is dat de twee luiers in zijn geheel een wat dikker pakket is. Dit kan vooral bij de kleinsten wat gek ogen. No worries, klik de luiers in elk geval op de kleinste stand door middel van de knoopjes. Snel genoeg zal het niet meer lijken alsof er meer luier dan kind ligt! Skinny jeans moet je misschien nog even in de kast laten, kies daarvoor in de plaats voor rekbare leggings en/of baggy broekjes van stof. Nog een vraag? Schroom niet om ons een mailtje te sturen! 

Bestel hier onze binnenluiers en overbroekjes

Meer overbroekjes...

Meer binnenluiers